ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ MAGNA 3 ΤΗΣ GRUNDFOS

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ ALPHA 2 ΤΗΣ GRUNDFOS

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ UPS 2 ΤΗΣ GRUNDFOS

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ MAGNA 1 ΤΗΣ GRUNDFOS

Απαράμιλλη άνεση στο σπίτι
Οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν το άνετο σπίτι με ένα ζεστό και χαλαρό εσωτερικό περιβάλλον. Γι’ αυτό και ένας οικιακός κυκλοφορητής θέρμανσης αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός σπιτιού με κεντρική θέρμανση ή τηλεθέρμανση. Αντιπροσωπεύει την καρδιά του συστήματος και ευθύνεται για τη μεταφορά του ζεστού νερού από το λέβητα θέρμανσης στις συσκευές θέρμανσης όπως τα καλοριφέρ, καθώς και για τη διασφάλιση της βέλτιστης ρύθμισης της θέρμανσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν επίσης την ευκολία του άμεσα ζεστού νερού. Μία λύση ανακυκλοφορίας ζεστού νερού διασφαλίζει ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε ποτέ για ζεστό νερό στα ντους και στις βρύσες.

Κανείς δεν το κάνει καλύτερα από έναν κυκλοφορητή Grundfos.

Ποιότητα από το 1959
Ο πρώτος κυκλοφορητής Grundfos παράχθηκε το 1959. Έκτοτε, η σειρά των κυκλοφορητών μας για κατοικίες μίας και δύο οικογενειών έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία της. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κυκλοφορητές ALPHA2, το νέο καινοτόμο μοντέλο κυκλοφορητή που διαθέτουμε, προσφέρουν τα οφέλη της ποιότητας και της καινοτομίας της Grundfos σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Εξοικονομήστε ενέργεια, νερό και χρήματα
Ένας ενεργειακά αποδοτικός κυκλοφορητής θέρμανσης με σήμανση Α χρησιμοποιεί μέχρι και 80% λιγότερη ενέργεια απ’ ότι ένα συμβατικό μοντέλο σήμανσης D, μειώνοντας περίπου κατά 10% τον ετήσιο λογαριασμό ηλεκτρισμού ενός μέσου νοικοκυριού. Για να επωφεληθείτε από τις ετήσιες μειώσεις στο λογαριασμό του ηλεκτρισμού και στις εκπομπές CO2 θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον παλιό σας κυκλοφορητή με έναν ALPHA2 τώρα. Επίσης, τα νέα κτιριακά έργα αξίζουν έναν ALPHA2.

Παρομοίως, οι αντλίες ανακυκλοφορίας ζεστού νερού σας βοηθούν να εξοικονομήσετε νερό και ενέργεια. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν για το ζεστό νερό για περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα. Με το άμεσα διαθέσιμο ζεστό νερό, εξοικονομείτε πολλά λίτρα κρύα νερού που χάνονται στην αποχέτευση καθώς περιμένετε.

Αυτόματη ρύθμιση και έλεγχος με AUTOADAPT
Η προσοχή μας παραμένει εστιασμένη στις ανάγκες των πελατών και σε εξαιρετικές εμπειρίες για το χρήστη. Γνωρίζουμε ότι κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και ότι οι ανάγκες θέρμανσης και ζεστού νερού αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Η λειτουργία AUTOADAPT διακρίνει τη διαφορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άγγιγμα του πλήκτρου AUTOADAPT κατά την εγκατάσταση και το σύστημα θέρμανσης ή ανακυκλοφορίας ζεστού νερού αναλαμβάνει την παροχή της υψηλότερης δυνατής άνεσης με τη χαμηλότερη δυνατή χρήση ενέργειας. Πάντα!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ GRUNDFOS ΣΕΙΡΑ UPS2

Ο κυκλοφορητής UPS2 είναι η τέλεια επιλογή αντικατάστασης για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης σε οικιακά συστήματα θέρμανσης. Ο UPS2 έχει εξοπλιστεί με την πιο σύγχρονη τεχνολογία κινητήρα και με τιμή EEI ≤ 0.23 ο κυκλοφορητής έχει σχεδιαστεί να πληροί τις απαιτήσεις απόδοσης της οδηγίας EuP 2015.

Ο UPS2 έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εκπλήρωση των απαιτήσεων απόδοσης και διαστάσεων σε σχέση με την αντικατάσταση παλαιότερων κυκλοφορητών UPS.

Ο USP2 διατίθεται μόνο ως κεφαλή αντλίας. Μία λύση για τοποθέτηση σε ένα ήδη εγκατεστημένο κέλυφος κυκλοφορητή UPS. Αυτή η λύση προσφέρεται προς αντικατάσταση όλων των τύπων κυκλοφορητών UPS.

Πλεονεκτήματα σχεδίασης που καθιστούν τον UPS2 ιδανικό κυκλοφορητή αντικατάστασης:

 • Άμεση συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις
 • Συμπαγής κεφαλή αντλίας
 • Ενσωματωμένο βύσμα καλωδίου στο κιβώτιο ελέγχου
 • Ρύθμιση απόδοσης σύμφωνα με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις ταχύτητας
 • Τρεις καμπύλες αναλογικής πίεσης
 • Απλή διεπαφή

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ GRUNDFOS ΣΕΙΡΑ UPS

Οι κυκλοφορητές UPS συνιστούν μία πλήρη σειρά κυκλοφορητών 3 ταχυτήτων, που διατίθενται και στα 50 και στα 60 Hz.

Οι κυκλοφορητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ανοικτά και σε κλειστά συστήματα. Οι κυκλοφορητές UPS είναι τύπου προστατευμένου ρότορα, δηλ. ο κυκλοφορητής και ο κινητήρας σχηματίζουν μία ενιαία μονάδα χωρίς στυπιοθλίπτη άξονα και μόνο με δύο φλάντζες για στεγανοποίηση. Τα έδρανα λιπαίνονται από το αντλούμενο υγρό.

Εφαρμογές

Οι κυκλοφορητές UPS έχουν σχεδιαστεί για κυκλοφορία υγρών σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού. Αντλίες με κελύφη από ορείχαλκο ή ανοξείδωτο χάλυβα είναι επίσης κατάλληλες για χρήση σε συστήματα ζεστού νερού χρήσης. Παραδείγματα τυπικών εφαρμογών είναι τα εξής:

 • Συστήματα θέρμανσης ενός και δύο σωλήνων
 • Κύριες αντλίες
 • Αντλίες ζώνης
 • Αντλίες παράκαμψης λέβητα
 • Αντλίες για θέρμανση επιφανειών
 • Κεντρικά συστήματα θέρμανσης
 • Ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης
 • Ηλιακά συστήματα θέρμανσης
 • Συστήματα αντλίας θερμότητας
 • Γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης
 • Συστήματα ανάκτησης θερμότητας
 • Συστήματα κλιματισμού δύο σωλήνων
 • Αντλίες για μονάδες ψύξης.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα

 • Δεν χρειάζεται συντήρηση
 • Περιορισμένος θόρυβος
 • Χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση
 • Πλήρης σειρά
 • Διατίθενται με ανθεκτικό στη διάβρωση κέλυφος από ανοξείδωτο χάλυβα ή ορείχαλκο
 • Μεγάλη γκάμα παρελκομένων.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ GRUNDFOS ΣΕΙΡΑ ALPHA 2

Ο νέος, βελτιωμένος, μικρός κυκλοφορητής ALPHA2 προσφέρει απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση βάσει των αποδεδειγμένων τεχνολογιών της Grundfos και συνιστά την τέλεια επιλογή για εφαρμογές θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης με θερμοκρασίες αντλούμενων μέσων της τάξης των +2 °C.

Με τον νέο ALPHA2, μπορείτε να ξεχάσετε τις πολύπλοκες ρυθμίσεις. Απλώς, εγκαταστήστε τον κυκλοφορητή και αφήστε τον στην εργοστασιακή ρύθμιση, AUTOADAPT. Ο νέος ALPHA2 θα αναλύσει αυτόματα το σύστημα θέρμανσης, θα βρει τη βέλτιστη ρύθμιση και θα συνεχίσει να προσαρμόζει τη λειτουργία του βάσει αλλαγών στη ζήτηση.

Εφαρμογές

Η GRUNDFOS πραγματοποίησε μερικές κρίσιμες σχεδιαστικές αλλαγές που τώρα σας επιτρέπουν τη χρήση του νέου ALPHA2 σε εφαρμογές ψύξης με θερμοκρασίες αντλούμενου υγρού της τάξης των +2 °C. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος ALPHA2 θα καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες σας σε θέρμανση, αλλά και μέχρι το 90 % των αναγκών σας σε κλιματισμό και ψύξη. Ο νέος ALPHA2 με κελύφη από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε οικιακά συστήματα ζεστού νερού.

Ο GRUNDFOS ALPHA2 είναι κατάλληλος για τα εξής:

 • Συστήματα με σταθερή ή μεταβαλλόμενη ροή
 • Μονοσωλήνια συστήματα
 • Δισωλήνια συστήματα
 • Υποδαπέδια θέρμανση
 • Ανακυκλοφορία ζεστού νερού οικιακής χρήσης
 • Συστήματα όπου απαιτείται νυχτερινή μειωμένη ρύθμιση.

Απόδοση ενέργειας:

Η Grundfos υποστηρίζει και ενσωματώνει τις αυστηρές νομοθετικές απαιτήσεις σχετικά με την απόδοση αντλιών στην συνεχή προσπάθειά της για μείωση των ενεργειακών εξόδων και αύξηση της αειφορίας. Και μπορούμε με υπερηφάνεια να δηλώσουμε ότι ο νέος ALPHA2 – όπως και ο προκάτοχός του – βρίσκεται μπροστά από την εποχή του. Η νομοθεσία EuP απαιτεί όλες οι αντλίες κυκλοφορητές να έχουν Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης (EEI) μικρότερο του 0.23 το 2015. Ο νέος ALPHA2, με EEI < = 0,15, βρίσκεται ήδη μπροστά από αυτά τα συνηθισμένα πρότυπα, και γι’ αυτό κέρδισε μια θέση στην οικογένεια Grundfos Blueflux® και στα προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Καλύτερη απόδοση με κορυφαία για την αγορά αποτελεσματικότητα

 

 • Καλύτερη απόδοση με κορυφαία για την αγορά αποτελεσματικότητα(EEI≤0.15) σε πιο συμπαγή σχεδιασμό
 • Νέο ροόμετρο για επίλυση προβλημάτων και εξισορρόπηση
 • Η λειτουργία AUTOADAPT επιλέγει την καλύτερη καμπύλη απόδοσης γιααποτελεσματικότητα και άνεση
 • Καινοτόμο βύσμα απλοποιεί τη σύνδεση της αντλίας
 • Περιλαμβάνονται κελύφη μόνωσης.

Grundfos ALPHA2 – ο κυκλοφορητής με την υψηλότερη απόδοση της αγοράς τώρα και με 5 χρόνια εγγύηση

Ο Grundfos ALPHA2 κάνει και πάλι τη διαφορά. Και όχι μόνο επειδή είναι ο κυκλοφορητής με την υψηλότερη απόδοση στην κατηγορία του. Τώρα η Grundfos του πρόσθεσε ένα ακόμα πλεονέκτημα: 5 χρόνια εγγύηση σε όλους τους κυκλοφορητές ALPHA2 που παρήχθησαν μετά το 2015 για να αποδείξει την ήδη εντυπωσιακή αξιοπιστία τους.

Ο Grundfos ALPHA2 είναι ένας πρωτοποριακός νέος κυκλοφορητής – αλλά βασίζεται στην παγκόσμια γνωστή αξιοπιστία της Grundfos. Με 60 χρόνια εμπειρίας και 3 εκατομμύρια εγκατεστημένων κυκλοφορητών ALPHA2, είμαστε στην προνομιακή θέση να συνεχίζουμε μια υπερήφανη παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας που ξεπερνά τα νομοθετημένα πρότυπα και τις προσδοκίες των πελατών.

Αυτός ο κυκλοφορητής Grundfos χρησιμοποιεί δοκιμασμένη τεχνολογία από προηγούμενα μοντέλα, η οποία έχει πέρα για πέρα προσαρμοστεί ώστε να προσφέρει αξεπέραστη αξιοπιστία σε έναν κυκλοφορητή υψηλής απόδοσης.

Η επιφανειακή επεξεργασία καταφόρεσης του υδραυλικού μέρους είναι στάνταρ στον καινούργιο ALPHA2. Αυτό προσφέρει την απόλυτη προστασία από διάβρωση και τον καθιστά κατάλληλο για εφαρμογές πραγματικά κρύου νερού. Ο κεραμικός άξονας και τα κουζινέτα του ελαχιστοποιούν τις τριβές και εγγυώνται την αυξημένη διάρκεια ζωής του.

Ο κυκλοφορητής με την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση της κατηγορίας του

Δοκιμές από ανεξάρτητο φορέα δείχνουν ότι ο νέος Alpha2 είναι ο αποδοτικότερος κυκλοφορητής της αγοράς στην κατηγορία των μικρών οικιακών κυκλοφορητών, με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Efficiency Index = ΜΕΙ) κάτω από 0,15. Αυτό σημαίνει ότι ο Grundfos ALPHA2 προσφέρει ενεργειακή εξοικονόμηση μεγαλύτερη του 85% σε σύγκριση με έναν συνηθισμένο, μη-ελεγχόμενο κυκλοφορητή παλαιάς τεχνολογίας.

Αυτά τα πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης έχουν επιτευχθεί με μια νέα σχεδίαση του κινητήρα και με τη χρήση εξελιγμένων υδραυλικών μερών που μετατρέπουν με καλύτερη απόδοση την περιστροφή του κινητήρα σε παροχή νερού. Η Ευρωπαϊκή οδηγία EuP απαιτεί όλοι οι καινούργιοι κυκλοφορητές που διατίθενται στην αγορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 να διαθέτουν Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Efficiency Index) μικρότερο ή ίσο του 0,23. Ο νέος ALPHA2 της Grundfos υπερκαλύπτει άνετα την απαίτηση της ΕΕ με Δείκτη μόλις 0,15.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ένας ALPHA2 είναι 35% οικονομικότερος στη λειτουργία του από έναν άλλο κυκλοφορητή που απλώς καλύπτει την απαίτηση της ΕΕ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ GRUNDFOS ΣΕΙΡΑ MAGNA 1

Οι κυκλοφορητές MAGNA1 έχουν σχεδιαστεί για την κυκλοφορία υγρών σε συστήματα θέρμανσης με μεταβλητές παροχές όπου είναι επιθυμητή η βελτιστοποίηση της ρύθμισης του σημείου λειτουργίας του κυκλοφορητή, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό κόστος.

Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία, είναι σημαντικό το εύρος διαστασιολόγησης του συστήματος να εμπίπτει εντός του εύρους λειτουργίας του κυκλοφορητή.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

 • Έλεγχος αναλογικής πίεσης.
 • Έλεγχος σταθερής πίεσης.
 • Λειτουργία σταθερής καμπύλης/σταθερής ταχύτητας.
 • Δεν απαιτείται εξωτερική προστασία του κινητήρα.
 • Μονωτικά κελύφη παρέχονται με τους κυκλοφορητές μονής κεφαλής
  για συστήματα θέρμανσης.
 • Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος όπου η θερμοκρασία υγρού και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη.

Πλεονεκτήματα

 • Απλή εγκατάσταση.
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Όλοι οι κυκλοφορητές MAGNA1
  συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της οδηγίας EuP 2013 και 2015.
 • Οκτώ φωτεινά πεδία για ένδειξη της ρύθμισης του κυκλοφορητή.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Χωρίς συντήρηση και με μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Ολόκληρη η σειρά διατίθεται για μέγιστη πίεση συστήματος της τάξης των 16 bar (PN 16).

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ GRUNDFOS ΣΕΙΡΑ MAGNA 3

Οι κυκλοφορητές MAGNA3/UPE συνιστούν μία ευρεία γκάμα από μικρούς, μεσαίους και μεγάλους κυκλοφορητές, που εφοδιάζονται με εξοπλισμό επικοινωνίας και κινητήρες με ηλεκτρονικό έλεγχο ταχύτητας που βασίζονται στην τεχνολογία κινητήρων με μόνιμο μαγνήτη (PM) και συμπαγή στάτη.

Ο MAGNA3 είναι ένα καινοτόμο μέλος στην οικογένεια κυκλοφορητών υψηλής ποιότητας της Grundfos.

Με έναν MAGNA3, μπορείτε να ξεχάσετε τις πολύπλοκες ρυθμίσεις. Απλώς, εγκαταστήστε τον κυκλοφορητή και αφήστε τον στην εργοστασιακή ρύθμιση, AUTOADAPT (μόνο ο MAGNA3).

Ο MAGNA3 θα αναλύσει αυτόματα το σύστημα θέρμανσης, θα βρει τη βέλτιστη ρύθμιση και, στη συνέχεια, θα προσαρμόζει συνεχώς τη λειτουργία του βάσει αλλαγών στη ζήτηση. Το αποτέλεσμα είναι βέλτιστη άνεση και ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση. Επιπλέον, οι κυκλοφορητές MAGNA3 είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και αξιόπιστοι, και διαθέτουν χαμηλά επίπεδα θορύβου, μεγάλη διάρκεια ζωής και καμία απαίτηση συντήρησης. Εφοδιάζονται με επικοινωνία με υπέρυθρες (IR) και μπορούν να προσφέρουν εξωτερικό έλεγχο και παρακολούθηση μέσω μονάδων επέκτασης.

Εφαρμογές

Oι κυκλοφορητές GRUNDFOS MAGNA3 έχουν σχεδιαστεί για την κυκλοφορία υγρών στα ακόλουθα συστήματα:

 • Συστήματα θέρμανσης
 • Εγκαταστάσεις κλιματισμού και ψύξης
 • Συστήματα ζεστού νερού οικιακής χρήσης.

Η σειρά των κυκλοφορητών μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί στα παρακάτω συστήματα:

 • Εγκαταστάσεις γεωθερμικών αντλιών θερμότητας
 • Εγκαταστάσεις ηλιακής θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά

 

 • AUTOADAPT
 • FLOWADAPT και FLOWLIMIT
 • Έλεγχος αναλογικής πίεσης
 • Έλεγχος σταθερής πίεσης
 • Έλεγχος σταθερής θερμοκρασίας
 • Λειτουργία σταθερής καμπύλης
 • Λειτουργία μέγιστης ή ελάχιστης καμπύλης
 • Αυτόματη Νυκτερινή Μειωμένη Ρύθμιση
 • Δεν απαιτείται εξωτερική προστασία του κινητήρα
 • Μονωτικά κελύφη παρέχονται με τους κυκλοφορητές μονής κεφαλής για συστήματα θέρμανσης.
 • Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος όπου η θερμοκρασία υγρού και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ανεξάρτητη η μία από την άλλη.

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Όλοι οι κυκλοφορητές MAGNA3 συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της οδηγίας EuP 2015
 • Η λειτουργία AUTOADAPT διασφαλίζει ενεργειακή εξοικονόμηση
 • Ενσωματωμένος αισθητήρας διαφορικής πίεσης και θερμοκρασίας
 • Ασφαλής επιλογή
 • Απλή εγκατάσταση
 • Χωρίς συντήρηση και με μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Εκτεταμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη με οθόνη TFT
 • Πίνακας χειρισμού με αυτονόητα κουμπιά πίεσης, που κατασκευάζονται από σιλικόνη υψηλής ποιότητας
 • Ιστορικό μητρώου εργασίας
 • Εύκολη βελτιστοποίηση συστήματος
 • Μετρητής θερμικής ενέργειας
 • Λειτουργία πολλαπλών κυκλοφορητών
 • Εξωτερικός έλεγχος και παρακολούθηση που ενεργοποιούνται μέσω πρόσθετων μονάδων
 • Ολόκληρη η σειρά διατίθεται για μέγιστη πίεση συστήματος της τάξης των 16 bar (PN 16).

ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η εταιρία μας αντιπροσωπεύει τα προιόντα της Δανέζικής Grundfos πρωτοπόρα στην παγκόσμια αγορά και υποστηρίζει τους πελάτες της στην επιλογή ,εγκατάσταση και την υποστήριξη μετά από την πώληση.

Pin It on Pinterest

Share This